Durduk Kaldık

İçeride kedim uyuyor. 
Ben Jimmy Gnecco dinliyorum ve çok mutluyum. Dinlediğim müzik mutluluk veriyor. Darling şarkının adı, çok sıradan. Ama şarkının, adının sıradanlığından başlayıp süregiden her notasını da tam olarak bu yüzden seviyorum. Değişik olmak için zorlayanlardan hiç hoşlanmam. Her anlamda! 

Bu kış depresyona girmedim. Bu kış depresyona girmediğim için yazamadım. Bu kış depresyona girmediğim için ben çok daha sıradandım. Bu kış depresyona girmediğim için her şey aşırı normaldi. Yok ama ben bunu da sevmedim. İnan, kendimi depresyona sokmak için zorladım gibi de. Ama cık! Olmayınca olmuyor. Eskiden tuhaf tuhaf olaylar, bi' şeyler yaşardım ama bu yıl hiç değişik bir hikayem yok, tık yok tık! Kendimi her akşam bir dizisi olan ve sadece o dizide yaşananlarla adrenalin salan Hatice Teyze gibi hissediyorum. Ulan bir tane acayip olay olaydı bari. (olay olaydı enteresan bir kullanım oldu) 2013'ün kışını böyle bırakmasak iyiydi. Bak şimdi ben bunu dedim ya kesin yaşarım alevli yan masadan gönderilme bir şeyler yakın zaman içinde, yaşarsam yazacağım söz. 

Neyse, George Orwell'a sardırdım bu kış, o bi' iyi gitti. Bin Dokuz Yüz Seksen Dört uzun zamandır okuduğum en iyi kitaplardandı. Bu kitabı seven birileri varsa oralarda, bana lütfen kitap tavsiye etsin olur mu? İki parmağını yorup yorum yazıversin, rica ediyorum. 

Kedimle ben mutluyuz. O geldiğinden beri ben çok huzurluyum. Elim, kolum, ayağım tırmık içinde ve buna rağmen çok mutluyuz. Canımı yakıyor ama yine de çok seviyorum O'nu. O uyurken ben, O'nu izleyip duruluyorum... Karşılaştığımızdan beri göğsümde uyuyor biliyor musun? Her sabah saat 6.30 sularında gelip koynuma yatıyor. İkimizi de alıştırdı sıpa. Gelmeyince bozuluyorum o denli! Hayatımın yarısı kedim oldu. Kimileri çocuksuzluğun başıma vurduğunu iddia ediyor. Bir arkadaşım ben hayatımda böyle kedi seven birini görmedim, resmen çocuk annesisin dedi. Anam küstü bana kedi geldi evime diye, 1 ay konuşmadı, aramadı kadın. Hayatında ilk kez küstü bana. Resmen aşk yaşadım hayvanla. Ya o ya ben dedi annem. Banane o dedim. Tabii ki bunu söylerken annemin dayanamayıp bana geri döneceğini biliyordum. Dur bi' dakika ya sevgili formu yakalamışım kediyle şimdi fark ediyorum, gözüm kararmış baksana, anayı yok saymalara varmış olay. Aslında, 'ben bunu istiyorum, benim isteğime saygı göstermelisin'i anlattım sakin sakin. Ana çok kıymetli yoksa.

Bence benim çocuğum olmayacak da öyle hissediyorum. Kocam bile olmayabilir. Koca ne zaten ya olmasın. Sıkılıyorum. Daha önce denedim. Gel gör ki annemin en büyük hayali benim evlenmem, ilmek gibi boynumda! İşşşşaaalllah evlenirsin diye öyle içten dua ediyor ki korkuyorum gerçek olacak! Böyle anne duasının gücüne hiçbir şey yetişemez. Öyle dua mı edilir anne, belki çok mutsuz olacağım diyorum. Yok mutlu olacağın şekilde diyor. Sıkıldım bak yine boğuldum. Annemler ziyarete geldi evime ya şimdi gündem maddemiz evlilik, eee yok mu bir şeyler, eee ne zamanlar... pufff! Bak öyle sıkıldım ki yazamayacağım daha fazla. 

Haydi gidip kedime sarılayım ben. 

Yaşadığım her şey fazla normal demiştim değil mi? Pardon bir şeyi unutmuşum. Toti eskiden kamyon şoförüymüş. O zamanlardan bir fotoğrafını bulduk geçen. 


   

Yorumlar

  1. Kedileri sevelim.. Kedileri sevenleri de sevelim.

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, merak ettim, mutlaka okuyacağım...

      Sil
  3. kesinlikle Fahrenheit 451,Ray Bradbury

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum Fahrenheit 451'i ve izledim de... Harikadir hakikaten! Filminden daha cok etkilenmiştim.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. O kitabı oldum olası merak ederim. Listeye bir kez daha aldım. :) Teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Haydi Abbas Vakit Tamam Pilates Diyordun İşte Oldu Reklam!

EŞKİ