DOKUNMA!

Konuya ilişkin bir yazı yazmaya üşendim çünkü çok hastayım. Fakat formspring'deki cevabımı buraya aktararak işin kolayına kaçıyorum. Aynı zamanda konuya ilişkin tepkisizmiş gibi de algılanmamak adına bu şekilde bir yol buldum. Gücüm yok sadece bağırmak istiyorum:

ÇEKİN ELLERİNİZİ DÜŞÜNCELERİMİZDEN!

Bu arada en azından şimdilik bloglarınızda paylaştığınız yazılarınızı kaybetmemek ve koruma altına alabilmek adına kumanda paneli'nden ayarlarınıza girerek "blogu dışa aktar" seçeneğini kullanabilirsiniz. Ne olur ne olmaz...

Görüşüm aşağıda. Alelacele yazmıştım kusuruma bakmayın:

***


Medyanın aktarımlarından öğrendiğimiz kadarı ile yayın hakları Lig TV'ye ait olan maçların bazı blog sayfalarında yayımlanması nedeni ile böyle bir karar alınmış. Ancak bu durumda ilgili sayfaların kapatılması ile yetinilebilirdi. Tüm blog sayfalarının bu gerekçe ile kapatılmasının hukuka aykırı olduğu görüşündeyim. Esasen kapatma değil; erişimin engellenmesi şeklinde bir karar söz konusu. Blogger'ın tümden kapatılması bu şekilde bir Türk Mahkemesi eli ile alınabilecek bir karar değil çünkü bildiğim kadarı ile blogger'ın servis sağlayıcısı yurt dışı kaynaklı. Bu nedenle erişimin engellenmesi kararı alınsa dahi yurt dışına uyumlu ayar yapıldığında yine de sitelere girilebilmesi mümkün olacak. Bu da kararın uygulamasının da sorunlu olduğunun bir diğer göstergesi.

Blogger kapsamında hukuka aykırı yayımlar yapmadığımız sürece yahut örneğin kamu ahlakını tehlikeye atacak, şahıslara yönelik hakaret içerecek tavırlarımız olmadığı sürece bu sitelere erişimin tümüyle engellenmesini doğru bulmuyorum. TCK anlamında suç içeren söz, eylem ya da davranışlar var ise anlarım ancak bu suç unsurlarını içermeyen sitelerin erişiminin engellenmesi hukuka aykırıdır. Böyle bir uygulama olması durumunda, düşünce özgürlüğüne de ket vurulmuş olacaktır. Çünkü hepimizin bildiği gibi biz bloglarımızda en çok kendi düşüncelerimizi aktarıyoruz. Belki de birileri bunlardan rahatsız oluyordur, kim bilir!!!

Yorumlar

  1. Teşekkürler ve bu arada hoşgeldin!

    YanıtlaSil
  2. Dikkatlisin =P

    Bu arada hoşbulduk =)

    YanıtlaSil
  3. ben bişi yapmadım hastayım buradamıyım hala bişey dieğişti mi

    YanıtlaSil
  4. sen de mi hastasın rögar? Bu ne lanet bi' şey geçmiyor ya. Bende değişen bir şey yok görüleceği gibi hala hastayım. :) 8 yıllık çalışma hayatımın en uzun raporunu aldım. (2 gün)(yok akli değil, gribal.)

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler mefistocum.
    II. Dünya Savaşı'nda yakınlarını kaybetmiş kadın modundayım. Blogspot'un kapatılma olayından beri benimle buradan irtibata geçebilen herkese ayrı seviniyorum. :) Kaybedip bulmuşum gibi.

    YanıtlaSil
  6. benimki akli başlayıp gribale çevirdii :)

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun.. Kendine dikkat etmelisin. Ben de dns ayarlarını değiştirerek ancak bloggere girebildim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Haydi Abbas Vakit Tamam Pilates Diyordun İşte Oldu Reklam!

EŞKİ