NoCo(7)

"Bazı çiçeklerin varlıklarını yalnızca yetiştikleri iklime borçlanmış olmaları elbette onların güzelliğini azaltmaz ama başka iklimlerde yaşayamamaları varlıklarını eksiltir."

 Murathan Mungan-Şairin Romanı

Yorumlar

  1. Taş yerinde ağırdır. her varlık kendi yerinde ve kendi değerlmeriyle özdeşleşmiştir. Bunlar çiçek olsa da böyle..

    YanıtlaSil
  2. Hoş bir söz her şeye muhalif görünmek istemem ama bir o kadar da anlamsız geldi bana; Varlığın doğası birbirinden koşullanma üzerine kuruludur. Elbette metaforu anlıyorum ve çiçek üzerinden gitmiyorum. İnsan olarak da böyle değerlendirebilirim. Mesel benim varlığımı, bilincimi besleyen kaynaklar seninkilerden farklıdır ve bu kaynaklar bir çok etmene göre değişir. Sorun şu ki güzellik zaten bundan başkası değildir. Yani aynı metafora sığınarak söylüyorum. Tüm iklim koşullarında açabilen bir çiçektense yalnızca belirli iklimleri kendine varlık gerekçesi yapabilecek kadar güçlü olanlar çok daha zarif ve güzeldirler...
    İyi akşamlar bu arada...

    YanıtlaSil
  3. Varlık eksildiğinde de değer ve anlam kazanabilir. Çoğalmak her zaman için iyi bir şey değildir.

    Hem bilirsiniz ki ben güzellikten haz etmem ve her daim kusurlu olanı severim. Dolayısıyla bu sözü sizin algıladığınız gibi algılamamış olabilirim. ;)

    p.s.1: NoCo bölümü çok beğendiğim, hiç beğenmediğim, okuduğumda aklımda yer eden, sinirlendiren, küstüren, ağlatan, güldüren her türlü şeyi içerebilir. Bunu bir ara söylemiştim.

    p.s.2: ben bu cümleyi beğendim. :) Belki de kendi varlığıma dair paralellikler kurduğumdan.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Haydi Abbas Vakit Tamam Pilates Diyordun İşte Oldu Reklam!

EŞKİ