Ters Perende* Atabilen Sere Serpe Bir Kedi Olabilmek!

Şu hayatımda imrenerek baktığım pek az şey oldu sevgili kirvem!
Hatta şöyle bir düşünüyorum da iki şey olmuş...

Hemen paylaşmak lazım:

1-) Ters perende atan insanlar, (Bir gün bunu yapabilecek vücut yapısı ve atletikliğe sahip olursam kesinlikle videosunu çeker, bir şekilde tüm dünyayla paylaşırım. Çocukluğumdan beri içimde uktedir ya! Rüyalarıma, hayallerime girer. Bir şekilde kendimi hep ters perende atarken düşlerim. Ters perende atabilen insanlara kimi zaman hınç kimi zaman sevda ile bakarım. Bu ters perende işini halledebildiğim gün hayatımın sırrına erecekmişim gibi geliyor niyeyse... Gerçi bu iş için hiç çaba sarf etmediğimi bilmeniz benim ciddiyetimi sorgulamanıza sebep olabilir ama yine de söylüyorum işte, denemedim. Nasıl denenir ki?)

2-) Dünya derdini çoktan bırakmış, sere serpe yatan kediler. Her yere, her yere yatarlar! Hep de mutludurlar. Araba üstlerine, cam diplerine, ağaç kovuklarına, insan bacaklarına, hasır sepetlere, çöp kutularının içine ve saire ve saire...

Belki de ben bu yüzden sürekli gördüğüm kedilerin abuk sabuk fotoğraflarını çekiyorum.
Bu arada şu anda gözümün önüne de son günlerimin favorisi "Kedi Blackie' geldi. :) Görmüşsünüzdür belki, kendisi 24 yaşında ve şu an itibarıyle İngiltere'nin en yaşlı kedisi imiş. İnsan yaşına göre 118, boru değil!

Buyrun Blackie:



Hayatın izleri kedide bile görülebiliyor. Yazık yavrum artık kendinden geçmiş, ben onun gazete sayfasından kopardığım fotoğrafını mantar panoma astım. Her sabah ona bakıp bazı replikler uyduruyorum.

İşte ne bileyim efendim, Blackie bir gün vasiyetini yazıyor ve haberlere konu oluyor. Ertesi gün başka bir şey ortaya çıkıyor, şok şok şok flaş flaş flaş!

Hemen örnekleyelim:

"Kedi Blackie vasiyetini açıkladı. Beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar." (NY Times)

Ertesi gün: "Kedi Blackie uzun yaşamın sırlarını anlattı. Blackie basın açıklamasında düzenli cinsel hayat ve tek eşliliğin kendisini bugünlere getirdiğini ifade etti." (The Independent)

Bir diğer gün: "Kedi Blackie'nin doping hapları ve cinsel güçlendirici kullandığı ortaya çıktı. Blackie çok pişmanım, çaresizdim ama yine olsa yine yaparım dedi..." (La Repubblica)
Yani işin özü ben böyle şeylerle falan neşelenebilen ruh hastası bir şahsiyetim gerçekte! Böyle antin kuntin anlatıyorum bazen bir şeyler, belki okuyanım oluyor, belki olmuyor bilemem ama benim kafa yerinde değil. Meslek hastalığı diyelim, hayat gailesisi sırasında kopan teller diyelim ya da ne bileyim deli dumrul meşgalesi de diyebiliriz. Benim bile anlamlandıramadığım bir haldir halim...

Ne var ki neşem doruklardayken bir anda bunalıma saplanıp kalabilecek kadar da dengesizim. Neden diyecek olur iseniz, yaşananlar diyebilirim en fazla. Elbette doğuştan böyle doğmadım.

Esasen tüm bu yukarıdakileri, aşağıda çektiğim fotoğraftaki kedi ile yıllar sonra bu gece rastlaşıp (Bergama'da fotoğraflamıştım bu seksi arkadaşı) düşüncelere dalmışken yazdım. Varmak istediğim yer de bambaşkaydı...



Ben bu fotoğrafı ne zaman görsem ya da sere serpe uzanmış bir kediyi, aklıma Murathan Mungan'ın şu satırları gelir:
...
Çıkmaz bir sokağa benzeyen bu avare avunması vitrinlerde

Ne çıkmaz sokaktayım ne de mutsuz

Sadece rüzgârlardan daha güçlü olmak istiyorum o kadar

Açık denizlerde nice yolculuklara yelken açarken

Kış güneşinin mutlu ettiği bir kedi gibi mutlu, emin, tasasız

Sere serpe ve keyifli olmak tek isteğim ve dileğim

Senin ve benim , yani bizim için...


*Doğru yazım 'parende' değil 'perende' imiş ne iğrenç yahu! Perende! Bak bundan çok güzel Canlı Para sorusu olur. Söylüyorum.



Yorumlar

  1. Hevesini kırmak istemem ama yaklaşık dokuz sene kadar önce ters parende atabilen bir insandım ki emin ol hiç bir özelliği yok. Daha iyi falan da hissetmiyorsun. Geçen sene denedim ensemin üstüne düştüm başımın arkasında iki hafta süreli bir şiş arkadaş kambur gibi bir görüntüyle bana yoldaşlık etti. Yani ne dokuz sene önce yapabilmem bir şey değiştirdi ne de artık yapamamam. Bu arada gazete manşetlerine oldukça güldüm. Hani sonuna hürriyet, milliyet falan atsan o kadar komik olmazdı ama Times olunca oldukça güldürüyor :)Ani neşe ve Melankoli dönüşümlerinin de dengesizlik olduğunu düşünmüyorum. Aksine bir dengeleme, ip üzerinde durabilme biçimi... Cambazların ellerinde tuttukları sırıktan farklı değildir bence... Kendine iyi bak...

    YanıtlaSil
  2. Bende şöyle bir şey var: Bir şeyi kendim tecrübe etmemişsem kim ne derse desin o konuya ilişkin şevkim, hevesim, korkularım ve sair duygu, düşüncelerim değişmez. İlla ki kendim deneyeceğim, yapacağım yani kafamdakini. O yüzden merak etme.:) Ben de inat mıyım ne?

    Gazete manşetleri benim kendime bulduğum bir oyun. Bugün Kedi Blackie yavaş yavaş gündemimden düşmeye başladı gerçi. :)

    Dönüşümlerle ilgili cambaz benzetmesi de harika olmuş. Bu bana kendimi iyi hissettirdi. Teşekkürler. Sevgiler,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Haydi Abbas Vakit Tamam Pilates Diyordun İşte Oldu Reklam!

EŞKİ