Home(Yuva)



"Karamsar olmak için artık çok geç!"


'Home' fotoğraf sanatçısı Yann Arthus Bertrand'ın (yüzü cennet gibi) muhteşem bir ekiple yarattığı Dünya'ya, 'yuva'mıza adanmış bir belgesel. Luc Besson sağolsun filmin dağıtımını üstlenmiş.




'Home' yüz yıllardır kendi ellerimizle yarattığımız bir hikayenin kısa, ihtişamlı ve hüzünlü gösterimi. Olur ya izlemediyseniz mutlaka izleyin. Ben uzun süredir izlemek istiyordum fakat ancak bu hafta sonuna randevulaşabildik. :)




Bildiğim kadarıyla Home, internet üzerinden bedava dağıtıma da sunulmuş bir film. Çünkü amacı bilinç yaratmak ve bizlere kendi yaptıklarımızı göstermek. Bu nedenle de filmi en ulaşılabilir hale getirmek ekip için önemli bir misyon olmuş. En dolambaçsız yolu kullanarak artık harekete geçmenin zamanı geldi dememiz isteniyor. Şu hali ile anlattıklarım, çok klişe bir son dönem yapımı Hollywood filmini çağrıştırabilir. Ancak filmi izlediğinizde, altında Hollywood'unkinden çok daha sahici ve Hollywood'da olmayan şekilde samimi bir niyet yattığını göreceksiniz.




Kamera arkasında filmin müziklerinin nasıl oluşturulduğunu ve Bertrand'ın kuş yuvasına benzer ormanlık alanın içindeki kulubesini de görebilirsiniz. O kulubeyi gördüğüm an bu adam eşine az rastlanır güzellikte bir kırık dedim. Müziklere gelince Bertrand'ın yakın arkadaşı Armand Amar tarafından yaratılmış. Müzikler zaten adamı mest ediyor, Amar'ı çok severim. Duyguyu nasıl yansıtacağını çok iyi bilir. Bir de Bertrand'ın dediği gibi Dünya'nın müziğini de çok iyi bilir.




Uzatmayayım, izlemeyen kaldıysa izlesin.




http://www.yannarthusbertrand2.org/ adresinde Bertrand'ın muhteşem kareleri, bedava duvar kağıdı olarak bizlerin kullanımına sunulmuş. En azından bu fotoğraflar da size belgeselle ilgili fikir verebilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Haydi Abbas Vakit Tamam Pilates Diyordun İşte Oldu Reklam!

EŞKİ