Anne Ben Gerçekten Gerizekaalı Mıyım?

Küçükken Solo Test'te "gerizekalı" çıkacağım diye çok korkardım ben. (Daha fenası BEYİNSİZ'di ama ben GERİZEKALI'ya takmıştım bir kere, o daha ağır geliyordu bünyeme, kafasında huni de var daha kötü ne olabilirdi ki!) Testi başarı ile tamamlayamayıp "gerizekalı" (a'yı inceltme işareti olmadan söylüyoruz. All together: "gerizekaalı") çıkarsam, büyüyünce gerçekten gerizekalı olacağımı, artık bu işin bir kaçarı olmadığını sanardım.

Hani aileden biri gelip bir duvar dibinde beni başımda huni ile ileri geri sallanırken, burnumda sümüğümle bulsa, "Ben solo testte gerizekaalı çıktım, bu hayatta benden daha da bi' bok olmaz, kendimden umudu kestim, siz de benden vazgeçin, başka evlatlara eğitim yatırımı yapın" falan diyebilecek psikolojideydim. O denli korkuyordum ya!

Şükür hiç gerizekalı çıkmadık ama sonuç daha vahim oldu! Şöyle ki;
Solo Test'i alıyorum önüme, sürekli başarılı, zeki, bilgin, kurnaz gibi kategorilerde sonuçlar alıyorum. Sen el kadar velet bi' havalara gir. Bi' kendine güvenmeler, kendinden geçmeler. Allaam Allaam!

Sanki NASA, eleman alımına başlamış da Solo Test'te en az 175 puan şartı koymuş! (Toefl, KPSS, Hakimlik-Savcılık sınavı gözümde mübarek) IQ testimi yapmışlar, üzerine teyidini de almışlar, artık kimseler zekamdan şüphe edemez boyutundayım. Dünyadaki en akıllı, en şahane, en bilgin çocuk oluverdim bir anda kendi gözümde. (Tam bu noktada 'ulan gerizekalı sen kimsin' diyeceğim kendime olmayacak. Günahtır.) Sonra gerçeklerle karşılaşıp da herkes gibi normal bir çocuk olduğumu anlayınca büyün hayallerim yıkılmıştı. Çok zor kabullendim normal olduğumu. :) (Kendimi yabancı uyruklu sanıp, öz be öz Türk olduğumu -Çerkesmiş atalar gerçi- öğrenince yaşadığım çöküntüyü de bir başka yazımda anlatacağım.)

Şimdi sorarım size, şu Solo Test bir çocuk aklı için fazla cani ve acımasız bir oyun değil mi? El kadar çocuğa sen tut GERİZEKALI, BEYİNSİZ, APTAL olma korkusunu yaşat; ondan sonra da kalk bu bir zeka oyunu de, bir de üzerine sonuç kartonuna (bkz. aşağıdaki temsili foto) gayet itici tiplemeler çiz, -hem neden onların arasında bir tane bile kadın yok, neyse en azından GERİZEKALI, BEYİNSİZ ve APTAL'ı kadın ile sembolize etmemişler, buna da şükür(!)- sonra da hadi yavrum oyna de!




Not: Ben bugün çok hastayım, işe bile gitmedim. Bana iyi davranın. Aşağılamayın. :(

Yorumlar

  1. Ah bu nostaljik dönüşlerin beni öldürecek.. Haftasonu bana Commodore-64'ü kurdurdun ama üstüne Street Fighter çekilen Hülya Süer kasedini bulamadığımdan sadece Basic bilgilerimi tazelemek zorunda kaldım.

    10 PRINT "MERHABA"
    20 GOTO 10

    RUN:

    Dakikalarca bunu izledim, severim döngü izlemeyi. Ekran koruyucu devreye girince de bazen takılıp kalıyorum. Klavyeye dokunarak hayata döndürüyor sağolsun arkadaşlar..

    Neyse diyeceğim o ki, şimdi gidip solo testi bulmak da şart oldu. Nette var demeyin. O sarı çıbıkları deliklere sokmayı,kemirmeyi, yiyince kutuya atmayı filan özlemişim. İllaki dokunmam lazım. Hiç 1 bırakamadım yalan değil ama çok bırakan gördüm. Zaten tek bir yolu varmış onu da ezberlersen oyunun anlamı kalmıyormuş.

    Ayrıca 1 bırakıp da omuriliği üstünde kafasını zor tutan Enişteyin olmak istemem. Sahi adamın vücudu nerde ya? Kopmuş mu? Bilgin olmanın götürüsü bu mu?

    YanıtlaSil
  2. Solo testi hatırladım yazıyı okuyunca. O ne dandik, Çin daması kılıklı oyundu öyle! Sonraları işi daha da profesyonelleştirerek internet üzerinde sözde İQ testleri yayınladılar. Ne kadar anlamsız...
    Hasta olduğuna göre ve iyi davranılmak istediğine göre bari sorunu cevaplayalım o zaman: Hayır değilsin :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de ilk çıkan Machintosu kullanıyorum hala. Oyunları ara sıra izliyorum onda. Nostaljiyi yaşatıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Moral için geçerken bir sayfama uğrayın da yüzünüz tebessüm etsin..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Haydi Abbas Vakit Tamam Pilates Diyordun İşte Oldu Reklam!

EŞKİ