Sweet Sixteen

Ağızda kalan son 20'lik iki gündür varlığını gözüme gözüme sokuyor... Diğer 3'ü mefta. -yıllar öncesinden icaplarına bakılmış-

Bu sonuncuyu hatıra ormanı olarak mı sakladım, derdim neydi bilemiyorum!

Yaşım yirmi,
dişim geldi kandırmacası mı?! Yoo.. Otuzlara merdiven dayanmış, bilinçli yaşlanmaca. 

Bu dişi alın benden. Alın diyorum ya n'olur.

Dün bütün gece rüyamda diş çektim. Yanağıma batıyor, asabımı bozuyor! Film izlerken dilimle dişimi okşuyor; kitap okurken sol el işaret parmağımı ağzıma daldırıyorum. Bunları toplu taşıma araçlarında da yapıyorsam bir fortçu ile kıyacağımız nikah törenime hepinizi beklerim.

Aklımı toplayamıyorum, dikkatimi veremiyorum, yazı yazamıyorum, hatta hatta aşık olamıyorum! 

Gudubet! Çirkin, yamuk, çenebozan seni. Benimle geçirdiğin son günlerin bunlar, elinden geleni ardına koyma; ben sana yapacağımı biliyorum. 

Alakasız Edit: Fish Tank ne biçim güzel bir filmmiş öyle...  

Yorumlar

  1. diş diştir bırak kalsın yerinde

    YanıtlaSil
  2. Hayır hayır yüz bin kere hayır! :) Bu diş gi-de-cek. (zaten benim ağzımda toplam 27 diş var. Normalden 5 eksik yani.Bu da gidince 26 kalacak. Söylemesi ayıp minimalist bir insanım.) ;)

    YanıtlaSil
  3. ben ağzımdaki dişleri hiç saymadım 20 liklerimde yerinde duruyor

    YanıtlaSil
  4. Bizim 20lik dişler dediğimiz dişlere ortadoğu ve kuzey afrika kültüründe "akıl dişi" denmesi; dişetinden çıkan dişlerin "akıl baliğ olduğumuz yaşı göstermesine", ağrılarının varolması ve ya dayanılamaz hale gelmesi ise "aklımızı doğru kullanamayıp, nasihatlere gark olacağımız zamanlara" yorumlanmasından kaynaklanıyor.

    Sevgili D. benimde daha doğarken ölen 3 adet akıl dişim oldu. Sonuncuyu dolgu yaptırıp, pamuk yataklarda yatıracak, en şahane macunlarla fırçalayacak kadar çok sevdim. O giderse aklını tümüyle yitireceksin dediler çünkü eskiler..

    Durumuna dem vurur, kendime çekilirim.. Ama bilirim ki "bu dişin varlığı beni aklıma hapsetti, ondan kurtulamadığım için mutlu olamadım ben.."

    Akibetini lütfen duyur. Aklını tümüyle kaybetmek güzel ise eğer. Bende...

    YanıtlaSil
  5. @el dieciséis de junio ; Sevgili junio, aklımı yitirmekten her daim korktum. Bir kuruş aklım kaldı, onu da yitirmeyeyim bi' zahmet. Ancak ne var ki aklımı bir dişe bağlamayacak kadar büyüdüm. :) 3'ü gitti akıl eksilmedi. Bu da gidince eksileceğimi değil; tamamlanacağımı hissediyorum. Varlığı huzursuzluk yarattı. Yokluğu güzellik getirecek. Teşekkürler. ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Haydi Abbas Vakit Tamam Pilates Diyordun İşte Oldu Reklam!

EŞKİ