Sefil ve Garipsin D.!

***Birisi bana TRT Türk kanalını neden bu kadar sevdiğimi açıklayabilir mi? Ben bulamıyorum valla ama bildiğin seviyorum. Bi' an geliyor, kendimi yine TRT Türk izlerken buluyorum. Niye ki ya? Sorsan hangi programı izliyorsun diye onu da bilmiyorum. Net bir şey yok yani kafada! Bu kanalı izlerken, kendimi ana vatanından uzak gurbetçi gibi hissediyor oluşum olabilir mi? Yo yo, bu kadar basit olmamalı! Bana mantıklı bir açıklama verin.

***Bugün iş icabı Ferrari ve Lamborghini'lerin boy gösterdiği bir sözleşme hazırladım. Sözleşmeyi hazırlarken hayatımda bu süpersonik (süpersonik'i de ü ve k ile yazıyorum var mı, fakirim ben!) makinelere (araç değil o!) binmemiş olmanın verdiği garibanlık ile şöyle bir soru sordum:
"Hocam şimdi bu Ferrari'de Lamborghini'de emniyet kemerinin dışında bir atraksiyon var mı güvenlik olarak? Ne bileyim yangın anında koltuk fırlatma olur, vites kolundan tabanca çıkar falan? Biz çocuklukta öyle gördük. Bilelim de ona göre yazalım."

***Oldukça ciddi bir web sayfasında oldukça ciddi(!) hukuki cevaplar veriyorum. Hatta oradan bir meslektaşım falan gelip şu blogumu görse tüm ciddiyetimi yitiririm, o kadar söylüyorum. :) Kimi zaman bu web sayfasındaki cevaplarımdan daha fazlasını öğrenmek isteyenler bürodan bana ulaşıyorlar ve çeşitli sorular soruyorlar. Arayanların %88'i gibi bir oran, telefonu kaparken "bu kadar genç olduğunuzu düşünmemiştim." diyor. Bunu söyleyenlerin %60'ı aşağılama tadında söylerken (ki bu kitle yaşı bana yakın olan kitle; genç olunca gocunuyorlar mıdır nedir!); %28'i de "gurur duyduk" (bu kitle de üstadlar) tadında sözler söylüyor. Her ne olursa olsun mesleki paylaşımın şahane bir şey olduğunu düşünüyorum.

***Yargıtay ve Danıştay'a ilişkin açıklama yapan Bakan Ergin: "Durum fecaat." dedi ya hah işte ben de ona dedim ki ey uzaylı dünyaya hoşgeldin, biz dostuz!

***Çöp kovasını bile dağ çilekli duş jeli ile yıkayan bir kadının, bir erkeği sevmesinin ne denli tehlikeli olabileceğini varın siz tahayyül edin. (ucunu açık bıraktım.)

***Hafta sonu bütün evi yalayıp yutarak temizledim ya ben. O yüzden bu gece yere düşen, her tarafına çikolata bulaşık Magnum kabını bilerek ve isteyerek belli bir süre boyunca eğilip almadım bile. Ben temizlemedim mi, döverim de severim de! (Burada garip olan bu havada dondurma yemiş olmamdı, temizliği dikkatinizi dağıtmak için yazdım.)

***Bu gece, Muazzez Ersoy'a nostalji serisine bir son vermesini fısıldayan ilahi sese dua edeceğim. Bir ara Göksel'e uğrasın.

***Bir ara "oh canıma değsin, şimdi sen yalvar." diye bir şarkı vardı. Bir kaç saattir beynimde çınlıyor, çıldırmak işten değil! Ama şu bir gerçek ki Türk ilişki yapısının temeline ışık tutmuş sözler bunlar. Kıymetini bilmek lazım. İntikama meyilli kalpleriz bizler. (roman ismi bile olur bundan "intikama meyilli kalpler." İğrenç bir pembe dizi yazabilirim, aklımda olsun.)

***Şimdi ben bugün Buffalo 66'i izledim. İzlediğim filmleri unutmamak adına blogumda yazmaya karar vermekle vermemek arasında gelip gidiyorum. (gidip geliyorum daha doğrusu.) Şu hayatta belirsizlik kadar nefret ettiğim başka bir şey yok. Bu kadar açık ve net.

***Bugün benim bi'tanem, canım, babam ameliyat oldu ve ben yine onun yanında olamadım. Lanet olsun kapitalist düzenin göbek deliğindeki pamucağa! Ayrıca nalet olsun içimdeki insan sevgisine de! Ne geldiyse başıma bundan geldi. Babamın çok iyi olduğunu bildiğim için, içim rahat. Sadece içime tek bir şey oturdu ki bence gerçekten acıklı bir hikaye bu... Babam ameliyattan sonra anestezinin etkisindeyken aramışım tam. Telefonu annem açtı ve babam ısrarla telefonu istedi, ne dediğini anlayamadım önce fakat sonra yavaş söyleyince anladım. Kelimeleri birbirine dolayarak dedi ki : "Biz 5 dakika sonra senin yanına gelmek için yola çıkıyoruz." ... Ah babam ya ben ne diyeyim ki sana, ne diyeyim... Sonra bana diyorsun ki bir tane düzgün adam bulamadın mı! Ben nasıl bulayım ki senin gibisini?

***Üzüntü ve muz kabuğu. (ve hatta hıçkırık.)



Yorumlar

  1. Babana ve sana geçmiş olsun!
    Yazının geri kalanı içinse :)

    YanıtlaSil
  2. Babanız umarım bir an önce sağlığına kavuşur. geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. Vuslat, Rögar ve Vladimir;
    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, moral oldu gece vakti.

    Zaten uyku da tutmuyor, bilemedim ben şimdi. Duygulandım.

    YanıtlaSil
  4. bulunmaz zaten baba gibisi :) çok çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  5. @mefisto: Teşekkürler mefistoo. :) çok iyiymiş.

    YanıtlaSil
  6. Ah baba :( (İçinde baba kelimesi geçen şeyler beni bir türlü yaralıyor,pardon)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Haydi Abbas Vakit Tamam Pilates Diyordun İşte Oldu Reklam!

EŞKİ